Hozzávalók:
vacsora saláta 2 személyre
Elkészítés:
Ezt a salátát érdemes akkor készíteni, amikor tyúkhúslevest/csirkehúslevest főztünk.
Remekül felhasználhatjuk a főtt zöldségeket és elsüthetjük a szárazabb melle húsát is.
A tányér aljára fejes salátát tépkedünk.
A főtt zöldségeket rákarikázzuk,a zöldborsót rákanalazzuk, mellétesszük a paradicsomot és a vékony szeletekre gyalult uborkát.
Megsózzuk, pici olívaolajat, leheletnyi borecetet permetezünk rá.
Most rátépkedjük a főtt húst.
Középre nyomunk egy kis majonéz rózsát.
A tetejét megszórjuk a karikára vágott újhagymával, fekete olajbogyóval és pár szem grossinivel.
A grossini olyan, mint a grissini, csak kisebb alakú.
Ha ez nincs, krutonnal (crouton) is készíthetjük.
Vacsorára tálaljuk.
vacsora saláta 2 személyre
- 1/2 fej saláta
- 1-1 marék főtt csirkehús
- 3-4 db főtt sárgarépa
- 2 db főtt fehérrépa
- 2 db paradicsom
- pár karika uborka
- 2-3 szál újhagyma
- 1-1 marék párolt zöldborsó
- 20 szem fekete olajbogyó
- 1-1 marék grossini
- olívaolaj
- pici borecet
- egy kis majonéz
- só
Elkészítés:
Ezt a salátát érdemes akkor készíteni, amikor tyúkhúslevest/csirkehúslevest főztünk.
Remekül felhasználhatjuk a főtt zöldségeket és elsüthetjük a szárazabb melle húsát is.
A tányér aljára fejes salátát tépkedünk.
A főtt zöldségeket rákarikázzuk,a zöldborsót rákanalazzuk, mellétesszük a paradicsomot és a vékony szeletekre gyalult uborkát.
Megsózzuk, pici olívaolajat, leheletnyi borecetet permetezünk rá.
Most rátépkedjük a főtt húst.
Középre nyomunk egy kis majonéz rózsát.
A tetejét megszórjuk a karikára vágott újhagymával, fekete olajbogyóval és pár szem grossinivel.
A grossini olyan, mint a grissini, csak kisebb alakú.
Ha ez nincs, krutonnal (crouton) is készíthetjük.
Vacsorára tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.