2012. június 24., vasárnap

Zoli citromos csirkéje

Hozzávalók:

  • 12 db csirke felső comb
  • 4-5 db citrom
  • 5-8 dkg vaj
  • 5-7 dl tejföl
  • 1-2 dl tej
  • bors
  • provánszi fűszerkeverék
  • fokhagymapor



Elkészítés:

A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk és megszárítjuk.
Sózzuk, borsozzuk és pici fokhagymaporral és provánszi fűszerkeverékkel fűszerezzük.

A citromokat alaposan megmossuk és nem túl vékony karikára vágjuk.

Egy tepsit a vaj fejével kikenünk és tejföllel megágyazunk a csirkéknek.


Sorban lerakjuk a fűszeres csirkéket és a tetejükre helyezzük a citromkarikákat.
Tegyünk bőven citromot, mert megsülve isteni ízük lesz.


A maradék tejföllel befedjük a csirkéket és rámorzsoljuk  a maradék vajat.
Én 1-2 dl tejet is öntöttem alá, ez el is maradhat, de mi szeretjük, ha sok szaftja lesz.


Lefedjük - egy másik lapos sütőlappal, vagy alufóliával - és előmelegített sütőben 190-200 C fokon puhára sütjük.
A citromtól kellemes karamelles ízt kap a mártás.

Krumplipürével és befőttel tálaljuk.




 A francia provánszi fűszerkeverék összetevői: :bazsalikom, köménymag, levendula, majoránna, rozmaring, zsálya, borsfű és kakukkfű
  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése