2012. június 5., kedd

Kiwis zöldsaláta gorgonzolával

Hozzávalók:
  vacsora saláta


  • 1 marék rukkola
  • 1 marék madársaláta
  • 3 db kiwi
  • 1 újhagyma zöldje
  • 1 marék zöld olajbogyó
  • 1 kicsi uborka
  • 5 dkg csípős gorgonzola (picante)
  • 1 tk olívaolaj
  • 1 pici rizsecet
  • 1 pici csípős chiliszósz
  • egy kevés citrom
  • 1 ek majonéz
  • só  


Elkészítés:

A tányér aljára terítjük a rukkolát, erre pedig a madársalátát.
Rácsepegtetjük az 1 ek. majonézt és picit megsózzuk.

A kiwit meghámozzuk, leöblítjük és hosszában negyedekre vágjuk.
Ráhelyezzük a zöldsalátára.


A karikára vágott újhagyma zöldet, az olajbogyót és a keskeny csíkokra vágott uborkát is elhelyezzük a salátán.

Egy pici olívaolajat, rizsecetet permetezünk rá.
Pár karika citrommal díszítjük.

A lehetőleg csípős gorgonzolát elmorzsoljuk és rászórjuk a saláta tetejére.

Végül a csípős chiliszósszal meglocsoljuk a salátánkat.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése