2012. június 3., vasárnap

Lecsó II.


Hozzávalók:

  • 1 kg hagyma
  • 1,5 kg zöldpaprika
  • 1 db erős paprika
  • 50 kg paradicsom
  • 40 dkg lecsókolbász
  • kis darab füstölt kolbász
  • 1 ek olaj
  • 2 szelet füstölt szalonna
  • 2 tk őrölt fűszerpaprika
  • csipet cukor


Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk és karikára vágjuk.

A zöldpaprikát megmossuk, szárát, erét kivágjuk és a húsát karikára vágjuk.

A megmosott paradicsom zöld szárát kivágjuk és a húsát vékony szeletekre vágjuk.


Egy lábasban a kanál olajon kisütjük a szeletekben hagyott füstölt szalonnát.
Beletesszük a hagymát és pirítani kezdjük.
Pár perc múlva hozzáadjuk a zöldpaprikát is.


Kevergessük és erős tűzön inkább süssük, mint főzzük.

Ha a zöldpaprika is üveges lesz, akkor lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a fűszerpaprikát.
Adunk hozzá 1-2 ek. vizet, hogy ne égjen meg a paprika és visszatesszük a tűzre.

Beletesszük a paradicsomot is.


Megsózzuk, teszünk bele egy csipet cukrot és belerakjuk a kétféle karikára vágott kolbászt.

Pár percig még együtt sütjük.

Ennek a lecsónak nincs olyan sok leve, inkább sült paprika jellege van.

Nagyon finom, ha tojást ütünk rá és úgy tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése