2012. június 19., kedd

Rakott krumpli

Hozzávalók:

  • 2 kg krumpli
  • 8+3 db tojás
  • 50 dkg lecsókolbász
  • 20 dkg füstölt kolbász
  • 0,5 l tejföl
  • bors
  • szerecsendió
  • margarin




Elkészítés:


A megmosott krumplit héjában megfőzzük, majd langyosan meghámozzuk és karikára vágjuk.

A 8 tojást 10 perc alatt keményre főzzük, gyorsan hideg víz alatt kihűtjük, meghámozzuk és tojásszeletelővel karikára vágjuk.


A kolbászok héját meleg víz alá tartva könnyen lehúzzuk és a kolbászt karikára vágjuk.


Elkészítjük a mártást:
3 egész tojás összekeverünk a tejföllel, sót, borsot és frissen reszelt szerecsendiót teszünk bele.
Kóstoljuk meg, legyen jó hangsúlyos az íze, mert a krumpli úgyis fel fogja szívni.
Inkább több, mint kevesebb mártás legyen, mert különben száraz lesz az ételünk.

Egy tepsit margarinnal kikenünk, majd lerakunk egy sor krumplit.
Picit megsózzuk, borsozzuk.

Most egy sor tojást teszünk rá.

Erre kolbászt helyezünk.
Én mindig vegyesen lecsó vagy főzőkolbászt és egy kevés füstölt kolbászt használok, mert jobban szeretem, ha nem annyira füstölt az étel.

Most megöntözzük az ételt a mártással.



Most újra egy sor krumpli, majd egy sor tojás , azután a kolbász következik.
Ismét locsoljuk meg a mártással.



A tetejére krumpli sor kerüljön és erre öntsük rá a maradék mártást.

Tegyük sütőbe és süssük szép pirosra.

Mindenki a szélén ropogósabbra sült krumpliszeleteket fogja kihalászni, úgyhogy süssük jól meg, de ne égessük el.



Előre is összeállíthatjuk és csak a tálalás előtt süssük készre.

Van, hogy egy kis sonkát vagy bacont is teszek a sorok közé, nem rontja el!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése