2012. június 24., vasárnap

Sokmagos, sajtos cukkinilepény

Hozzávalók: 

  • 1 nagyobb vagy 2-3 kisebb cukkini
  • 2-3 db hagyma
  • 1 csokor újhagyma zöldje
  • 4-5 cikk fokhagyma
  • 2-3 szál friss rozmaring
  • 5 dkg vaj
  • 2 ek. fenyőmag
  • 2 ek. tökmag
  • 2 ek. napraforgómag
  • 6 tojás
  • 20 dkg reszelt sajt
  • bors


Elkészítés:




Egy teflonedényben szárazon megpirítjuk a tökmagot, fenyőmagot és napraforgómagot.


A hagymát karikára vágjuk.
A cukkini héját csíkosra lehámozzuk, mert így jobban mutat.
Vékony karikákra vágjuk.




Egy wookban a vajon megpároljuk a hagymát, hozzáadjuk a cukkinit és megsózzuk, borsozzuk.
Rátesszük a zúzott fokhagymát és lefedve, 5-10 perc alatt félpuhára főzzük.


Majd levesszük a fedőt és elfőzzük a levét.


Közben elkészítjük a tojásos masszát:


A tojásokat elhabarjuk, majd hozzáadjuk a megpirított magokat, a karikára vágott újhagymazöldet, a reszelt sajtot és az apróra vágott friss rozmaringot.






Most összekeverjük a párolt cukkinivel.


Egy kerek sütőformát kivajazunk, majd beleöntjük a cukkinit.
Előmelegített sütőben 200 C fokon kb. 20 perc alatt szép pirosra sütjük.




Langyosan vagy hidegen fogyasztjuk.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése