2012. június 10., vasárnap

Taboulé



Hozzávalók:
  • 1 marék kusz-kusz
  • 6-8 db paradicsom
  • 4 csokor friss petrezselyem zöld
  • 2-3 fej lila hagyma
  • 1 kis csokor friss menta
  • 1 citrom leve
  • olívaolaj


Elkészítés:

A kusz-kuszt leöntjük 1 pohár forrásban lévő vízzel és lefedve hagyjuk, hogy megduzzadjon.



Addig egy salátástálba daraboljuk a hozzávalókat, a paradicsomot, a petrezselymet, a hagymát és a mentát.




Hozzákeverjük az időközben megpuhult kusz-kuszt is.

Megsózzuk, a citromlével és az olívaolajjal ízesítjük.

Összekeverjük.

Hűtőben behűtve tálaljuk.


A taboulé Észak-Afrikában mindennapos étel.
Lehet csak a zöldségeket magában, kusz-kusz nélkül készíteni.
Természetesen nem túl erős vöröshagymából is készíthetjük.
Mentát nem mindig teszünk bele, de ettől frissebb ízt kapunk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése