2012. június 8., péntek

Zúzapörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg libazúza
  • 2 db hagyma
  • 1/2 db zöldpaprika
  • pici csípős paprika
  • 1 db paradicsom
  • 2-3 cikk fokhagyma
  • 2 tk őrölt fűszerpaprika
  • 1 csipet őrölt kömény
  • 1 tk majoranna
  • bors
  • 2 ek libazsír


Elkészítés:

A libazúzát jól megtisztítjuk, lemossuk.
Kisebb darabokra vágjuk.

A libazúza a legfinomabb, de készíthetjük csirkezúzából vagy pulykazúzából is.



Klasszikus módon pörköltöt készítünk, vagyis  a libazsíron megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát.
Lehúzzuk a tűzről és belekeverjük az őrölt paprikát, 1-2 kanál vizet adunk hozzá.
Beletesszük a zúzát.



Jól elkeverjük és megfűszerezzük a köménnyel, majorannával, sóval, borssal.
Kevés vizet öntünk alá, majd lefedve, kis tűzön 20 percig főzzük.

Majd hozzáadjuk az apróra vágott paradicsomot, zöldpaprikákat, apróra vágott fokhagymát.


Elkeverjük, vízzel felöntjük, hogy éppen ellepje, majd kis lángon, fedő alatt folytatjuk a főzést.

Közben többször ellenőrizzük, nehogy a levét teljesen elfője.

Megkóstoljuk, ha kell utánasózunk, fűszerezünk.


Tarhonyával, tésztával kínálhatjuk.

A képen indiai módon készített sárgaborsós rizzsel tálaltam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése