2012. június 24., vasárnap

Kapros, lecsós cukkini

Hozzávalók:

  • 1 nagyobb vagy 2-3 kisebb cukkini
  • 2-3 db lilahagyma
  • 3-4 db zöldpaprika
  • 3-4 db paradicsom
  • 4-5 cikk fokhagyma
  • kis csokor kapor
  • 2 ek olívaolaj
  • kakukkfű
  • provánszi fűszerkeverék



Elkészítés: 


A cukkinit megmossuk és vékony karikákra vagy félkarikákra vágjuk.


A lilahagymát szeletekre vágjuk.




A zöldpaprikát karikákra vágjuk.




A paradicsomot feldaraboljuk.


Egy wookban az olívaolajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a zöldpaprikát is.


Két perc múlva hozzáadjuk a cukkinit és a paradicsomot.
Befűszerezzük sóval, kakukkfűvel, provánszi fűszerkeverékkel, apróra vágott kaporral, zúzott fokhagymával.


Közepes tűzön félpuhára főzzük.

Maradjon roppanós a cukkini és a többi zöldség is.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése