2012. június 24., vasárnap

Zöldbabfőzelék

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldbab
  • 1 fej hagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 csokor petrezselyem
  • 5-6 cikk fokhagyma
  • 2 tk ételízesítő
  • 1-2 tk őrölt paprika
  • 2-3 dl tejföl
  • 2 ek. liszt
  • 1 el olaj
  • pici ecet


Elkészítés:

A zöldbab két végét kis késsel levágjuk, ha jó zsenge, akkor kézzel is könnyen letörhetjük.
Ha kell, leszálkázzuk.
Darabokra vágjuk.


Egy mélyebb lábasban felforralunk annyi vizet, ami éppen ellepi majd a zöldbabot.

Beletesszük a zöldbabot, a fél hagymát apróra vágva, a fokhagyma felét összezúzva.

A zöldpaprikát, a paradicsomot és a petrezselyem zöld szárát apróra vágjuk és a zöldbabhoz adjuk.


Megsózzuk és az ételízesítőt is beletesszük.

Takaréklángon fedő alatt puhára főzzük. A friss zöldbab hamar megpuhul.

Rántást készítünk:
Egy kis lábasban az olajon megpirítjuk a maradék, apróra vágott hagymát.
Majd beletesszük a fele lisztet és kavargatva átpirítjuk.
A végén beletesszük az apróra vágott petrezselyem zöldet és a maradék zúzott fokhagymát.
Pár pillanat múlva levesszük a tűzről.
Hozzáadjuk az őrölt fűszerpaprikát, elkeverjük.
Most 1-2 dl hideg vizet öntünk rá egy mozdulattal és hamar elkeverjük, így nem lesz csomós.

Belekeverjük a főzelékbe.
Elkeverjük és csendesen felforraljuk.


Végül a maradék lisztet belekeverjük a tejfölbe és szűrőn keresztül a forrásban lévő zöldbabhoz adjuk.
1-2 percig forraljuk, majd pici ecettel ízesítjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése