2012. június 19., kedd

Orosz hússaláta

Hozzávalók:

  • 20 dkg főtt vagy sült marhahús
  • 6-8 db burgonya
  • 5-6 db főtt tojás
  • 1 doboz zöldborsó
  • 6-8 db csemege/kovászos uborka
  • majonéz
  • mustár
  • 2-3 ek tejföl



Elkészítés:

A megmosott burgonyát héjában megfőzzük.
Langyosan meghámozzuk és kisebb kockákra vágjuk.

A tojásokat kb 10 perc alatt keményre főzzük, hideg víz alatt kihűtjük és csíkokra vágjuk.

A főtt vagy sült marhahúst vékony csíkokra vágjuk.


Az uborkát hosszában vékony szeletekre, majd keresztben keskeny csíkokra vágjuk.

A zöldborsót 10 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük.
Kiválóan felhasználható a konzerv zöldborsó is ebbe a salátába.

Ha mindent összevágtunk, elkészítjük az öntetet:
Majonézbe teszünk egy kevés  - ha lehet - orosz mustárt, sót és pár kanál tejföllel fellazítjuk.

Összekeverjük a salátát.

Jó ha kicsit áll.

Megdíszítve tálaljuk.













Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése