2012. június 10., vasárnap

Spárga zöldborsóval

Hozzávalók:


  • 1 csokor spárga
  • 4-5 db újhagyma
  • 2 marék friss zöldborsó
  • 2 db paradicsom
  • 2 marék fejes saláta 
  • 1/2 tk ételízesítő
  • 1 ek olívaolaj
  • 4-5 ek. tejföl



Elkészítés:  

A spárgát zöldséghámozóval meghámozzuk, megmossuk és kettétörjük.

Mint általában a párolt zöldségeket, ezt az ételt is a mikróban szoktam elkészíteni.
Egy mélyebb tűzállótálban főzöm.


Először egy kevés olívaolajat löttyintek a tálba, majd beleteszem sorban a zöldségeket, a borsót, a spárgát, az újhagymát és a nagyobb cikkekre vágott paradicsomot.
Picit megsózom és egy kevés ételízesítőt is szórok bele.

Most ráteszem a fejes salátát is.

Végül rákanalazom a tejfelt és összekeverem a zöldségekkel.

Lefedem a tálat és a mikróban a legnagyobb fokozaton 15 percig főzöm.

Roppanós, nem túl puha zöldségeket kapok így, amit akár magában, akár köretként szoktam tálalni
kevés petrezselyem zölddel megszórva.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése