2012. február 25., szombat

Tepsis zabpelyhes rántott csirke


 
Hozzávalók:

  • 12-15 db csirkecomb felső
a kép jobb oldalán van a comb

  • 3 tojás
  • 2-3 ek. zabliszt
  • 4-5 ek. zabpehely

  • 3 ek. olaj



Elkészítés:


A combokról lenyúzzuk a bőrt, megmossuk és lecsöpögtetjük.

Jól besózzuk.


Panírozzuk – én paleos módon igyekeztem.

Először a lisztbe, majd egy csipet sóval felvert tojásba mártom bele, azután bőven megforgatjuk a zabpehelyben.


A rántott húst sütőben készítem, mert így minimális olajon készül, nem kell ott állni mellette órákig és nem lesz a lakás – meg az én hajam - napokig rántott hús illatú.

Bemelegítem 200 c fokra a sütőt.

Közben a tűzhelyen, a gázlángra teszem forrósodni a tepsit, amibe 2-3 ek. olajat tettem.

Amikor forró az olaj, belehelyezem egymás után a bepanírozott combokat és 2 perc alatt elősütöm az egyik felüket.

Mivel a tepsi nagy, a gázrózsa pedig pici, ezért közben nyugodtan rendezgessük a húsokat.
A már elősütötteket villával húzzuk hátra, fordítsuk meg, hogy a sült fele legyen alul.
Így nem ragad majd oda a tepsi aljához.


a kép jobb oldalán van a comb


Most alufóliával lefedem és beteszem a forró sütőbe.

Úgy fél óra múlva ellenőrizzük, hogy puha-e a hús.

Ha könnyen át tudjuk döfni a késsel, akkor vegyük le a fóliát és 5-10 perc alatt süssük pirosra, ropogósra.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.