2012. február 24., péntek

Gyömbéres, citromfüves sült csirkeszány


Hozzávalók:

  • 1,5 kg csirkeszárny
  • bors
  • 3 cikk zúzott fokhagyma
  • gyömbérpor
  • távol-keleti citromfű
  • chilipaprika
  • kakukkfű
  • 2 ek.olaj
  • 1 dl víz


Elkészítés:

A szárnyakat megtisztítjuk, a szőröket, tollakat kihúzkodjuk.

A hegyes kis végét levágjuk, azt nem használjuk fel.
A szélén a fodros részt késsel lemetsszük.

Megmossuk a húst és megszárítjuk.

Besózzuk, borsozzuk, majd a gyömbérporral, fokhagymával, egy nagyon kevés kakukkfűvel és chilivel, valamint a már itthon is kapható szárított citromfűvel befűszerezzük.

Ez a citromfű nem azonos azzal, ami a kertünkben nő, hanem a Távol-keleten nélkülözhetetlen leginkább vékony nádszálra emlékeztető fűszernövény. 
Nagyobb áruházakban már folyamatosan kapható, szárított csomagolásban árulják.

Az olajjal meglocsoljuk a csirkét és aláöntjük  a pohárka vizet.

Alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük 180-190 C fokon.
Ezután levesszük a fóliát és készre pirítjuk a szárnyakat. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.