2012. február 18., szombat

Lilahagyma köret

Hozzávalók:
  • 2 db nagyobb lilahagyma
  • 1 db kb. 20 cm-es póréhagyma
  • 2-3 ek konzerv kukorica
  • 1 tk. libazsír/olaj
  • kevés currypor
  • kevés gyömbérpor
  • kevés balzsamecet  
  • virsli
  • sajt - ementáli, trappista, eidami...
  • ketchup
Elkészítés:
Egy teflon edényben felmelegítjük a libazsírt (ez paleos is, meg nagyon jól illik ehhez az ételhez).
A hagymát kettévágjuk, majd hosszában szálasra vágjuk.
Nem kell nagyon vékonyra és jó, ha a végén egyben marad.
Kicsit pirítjuk, megsózzuk, szórunk rá kevés curryport, gyömbérport.
Ha már üvegesre párolódott, löttyintünk rá egy kevés balzsamecetet.
Köretnek is nagyon finom.

A képen sajtos virslivel tálaltuk és egy könnyű ebédként fogyasztottuk el.
Ehhez a virslit hosszában bevágjuk, nyomunk bele egy kis ketchupöt.
Majd nem túl vékonyra vágott ementáli sajtot dugunk bele.
Mikróban addig melegítjük, amíg a sajt folyósra nem olvad.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.