2012. február 16., csütörtök

Párolt káposzta

Hozzávalók:
  • 1 fej vörös  káposzta
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 ek. olaj
  • bors
  • ecet
  • 1-2 ek. cukor
  • 1 fél tk. őrölt köménymag
Elkészítés:
A káposztát megtisztítjuk, a torzsáját kivágjuk és uborkagyalun legyaluljuk vagy egyszerűen késsel vékonyan felszeleteljük.
Besózzuk 1-2 kiskanál sóval és legalább egy fél órát  állni hagyjuk.
Utána nem kell kinyomni a levét.
A hagymát vékonyan felszeleteljük.
Egy lábasban felhevítjük az olajat és beleteszük a cukrot.
Kavargatva addig főzzük, amíg a cukor teljesen megolvad és szép aranybarna karamelt kapunk.
Vigyázzunk, mert egy pillanat alatt odaég.
Levesszük a tűzről, gyorsan beletesszük a hagymát és jól elkeverjük.
Hozzáadjuk a káposztát is. Újra megkeverjük.
Ekkor a karamel rögtön megkeményedik, de a káposzta sós levétől hamar újra megolvad.
Megszórjuk borssal, köménymaggal és lefedve pároljuk.
Néha megkeverjük.
Nem kell nagyon puhára főzni.
Ha kész, megkóstoljuk és még adhatunk hozzá sót, édesítőt.
Beízesítjük az  ecettel.
Kacsasült, libasült, disznótoros mellé finom köret.

Válasz

Továbbítás


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.