2012. február 19., vasárnap

Fahéjas sült alma

Hozzávalók:
  • 8-10 db alma
  • dió
  • fahéj
  • méz
  • szilva/meggy dzsem
  • mazsola
  • 5-8 dkg vaj
Elkészítés:

Az almákat hámozókés segítségével középen kifúrjuk, eltávolítjuk a csutkáját.

Egy közepes tepsit vékonyan kikenünk egy kis vajjal és szép sorban beleállítjuk a kifúrt almákat.

Az almák üregébe darabos diót, mazsolát, meggy vagy szilvadzsemet nyomkodunk, jól megszórjuk őrölt fahéjjal és egy darabka vajat teszünk a tetejükre.

Mézet vagy még lekvárt csúrgatunk a tetejére, megszórhatjuk még több darabos dióval is.
Nagyon finom lesz a pirított dió és a sült alma illata becsalogatja a családot a konyhába.

Lehet variálni másféle lekvárral, áfonyával és nagyon finom, ha az almák üregébe egy-egy adag gesztenye masszát dugunk.

Sültek mellé nagyon finom.

Fagyival tálalva maga a mennyország...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.