2012. február 18., szombat

Tarhonya


Hozzávalók:
  • 1/2 kg tarhonya
  • 1 ek. olaj
  • kevés ételízesítő
  • kevés házi darált paprika
Elkészítés:

Egy mélyebb teflonlábasban felhevítjük az olajat és beletesszük a tarhonyát.

Kevergetve pirítjuk amíg aranybarna nem lesz, akkor belekeverjük a daráltpaprikát, megsózzuk és rászórjuk az ételízesítőt, majd felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi.

Erős tűzön felforraljuk a vízet, néha megkavarjuk, majd takaréklángon, fedő alatt úgy negyed óra alatt puhára főzzük.

Ha kell, öntünk hozzá még forró vizet.

Akkor jó, ha már majdnem minden vizet magába szívott.
Ekkor lezárjuk a gázt, mert még tovább puhul egy kicsit.

Mi a kis gépi tarhonyát szeretjük, de házi tarhonyából is lehet főzni.

Főleg pörkölt mellé finom köret. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.