2012. február 24., péntek

Fokhagyma krémleves


Hozzávalók:
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 fej fokhagyma
  • 1 ek. olaj
  • 2 ek. liszt
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 3 dl tejföl
  • 2-3 dl főzőtejszín
  • 2 dl tej
  • 1 l húsleves
  • bors
  • pici kakukkfű
  • pici őrölt szerecsendió 


Elkészítés:

Az olajat egy közepes fazékban felhevítjük és illatosra pirítjuk benne a kockára vágott vöröshagymát.

Hozzáadjuk a lisztet és 1 percig kevergetve pirítjuk.

Beletesszük a megtisztított fokhagyma gerezdeket és az apróra vágott petrezselyemzöldet és kevergetve tovább pirítjuk 2 percig.

Felöntjük a húslevessel, sózzuk, borsozzuk és egy-egy leheletnyi kakukkfűvel és szerecsendióval ízesítjük.

Felforraljuk, majd beleöntjük a tejszínnel elkevert tejfölt és a tejet.

Csendesen főve forraljuk  pár percig.

Botmixerrel  vagy turmix géppel pépesítjük és kivájt cipóban, sajttal megszórva tálaljuk.


Lehet úgy is készíteni, hogy csak fokhagymát teszünk bele, hagymát nem.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.