2012. február 16., csütörtök

Sült kacsamell

Hozzávalók:
  • 2 egész kacsamell
  • bors
  • 4-5 cikk fokhagyma
  • majoranna
  • kakukkfű
  • rozmaring
Elkészítés:
A melleket hosszában kettévágjuk, így 4 db szép vastag szelet húst kapunk.

Egy éles késel megtisztítjuk a húst a tokoktól, tollmaradványoktól és jól lemossuk, lecsöpögtetjük.

Késsel kockásra beírdaljuk a bőrős felét, hogy a zsír jól kisülhessen.
Csak a hájig vágjuk, a húst már nem. 

Sóval, borssal, majorannával, kevés kakukkfűvel, rozmaringgal és zúzott fokhagymával bedörzsöljuk a húst.

Egy teflon edényt felforrósítunk és először bőrös felükkel lefelé belarakjuk a combokat. 
Kb 4-5 percig sütjük őket, ezalatt a zsír szépen kezd kisülni a bőre alól. 

Majd megfordítjuk és a másik felét is 4 -5 percig sütjük.


Majd a mellet alufóliába csomagoljuk és előmelegített, forró  sütőben még 10-15 percig sütjük.
Ezalatt annyira átsül, hogy már nem lesz véres, de még puha, porhanyós marad.

Vigyázat, ha túlsütjük, akkor cipőtalpszerű kemény szeleteket kapunk.
Kicsit állni hagyjuk, majd  vékony szeletekre vágjuk.

Saláta ágyon tálalhatjuk, egy kis mézzel borecettel megbolondítva.
A hideg büfé asztal egyik dísze lehet.

Esetleg  kínai módon:  kínai ötfűszerrel, pici szójaszósszal fűszerezve zöldséges pirított tésztához vagy kantoni rizshez kínálhatjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.