2012. február 24., péntek

Tatár beefsteak

Hozzávalók:

  • 40 dkg bélszín 
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3-4 cikk fokhagyma
  • bors
  • ketchup
  • mustár
  • 1 tojás sárgája
  • pirospaprika
  • 5 dkg vaj

Elkészítés:


Ehhez az ételhez csak nagyon friss bélszínt vagy biztos helyről beszerzett fiatal marha hátszínét használjuk fel.

Minimum kétszer ledaráljuk a megmosott húst.

Hozzáadjuk a  finomra vágott hagymát és belenyomjuk a fokhagymát.

Beletesszük a tojás sárgáját és a puha vajat, majd fűszerezzük sóval, borssal, mustárral, ketchuppel és piros paprikával.

Aki szereti, tegyen bele csípős paprikát.

Forró pirítós kenyérre vastagon rákenjük és lila hagymával tálaljuk.

Aki szereti a jó fokhagymás ízt, azt bátran dörzsölje meg a pirítósát fokhagymával mielőtt rákeni a húst.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.