2012. április 30., hétfő

Rántottás saláta

Hozzávalók:
       vacsora saláta 2 személyre

  • 1-2 szelet füstölt sonka/ bacon
  • pár karika füstölt kolbász
  • 4 db tojás
  • 1 tk olaj
  • só          

  • 1/2 jégsaláta
  • 2 marék madársaláta
  • 1/2 db répa
  • 1/2 db cukkini
  • 1/4 uborka
  • 2 db paradicsom
  • 1 ek olívaolaj
  • 2-3 nyomásnyi majonéz
Elkészítés: 

Elkészítjük a rántottát:

Egy kanálka olajon üvegesre pirítjuk az apróra összevágott füstölt sonkát, vagy bacont, ami éppen van otthon.

Belekarikázzuk a füstölt kolbászt és ráöntjük a csipet sóval elhabart tojást.
Készre sütjük. 
Vigyázzunk, hogy ne szárítsuk ki, ha a tojás már remegősre egybeállt, le is vehetjük a tűzről, mert még tovább fog szilárdulni.

Egy tányér közepére tesszük az összetépkedett jégsalátát.
Uborkagyaluval rászeleteljük a cukkinit, az uborkát és a sárgarépát. 

A tányér egyik felére jól megmosott madársalátát, másik felére cikkekre vágott paradicsomot rakunk.

Olívaolajjal megspricceljük a salátánkat.
Néhány rózsa majonézzel díszítjük.

Középre púpozzuk a rántottát.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése