2012. április 9., hétfő

Kínai kókuszos, mogyorós, édesköményes csirke

Hozzávalók:


  • 1 kg alsó csirkecomb
  • 2-3 ek szójaszósz
  • 1 db hagyma
  • 20 cm póré
  • 2-3 zöldhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1/2 db zeller
  • 1 db édeskömény
  • 1 kis doboz kókusztej
  • 2-3 ek. mogyoróvaj
  • 2-3 ek édes chili
  • 2-3 ek olívaolaj


Elkészítés:

A csirkecombokat megmossuk és lehúzzuk róluk a bőrt.

Minden combot háromszor keresztben vágjunk be és kenjünk be alaposan szójaszósszal.


Hagyjuk állni egy kicsit, addig készítsük elő a zöldségeket.


A hagymát, a zöldpaprikát, a répákat, az édesköményt, zellert vágjuk szeletekre, karikára.


A wookban felforrósítjuk az olívaolajat és tegyük bele a csirkét.

Gyakran megforgatva,  fedő alatt kb. 30 perc alatt süssük puhára, de nem kell, hogy túlsüssük és szétessen.

Félidőben tegyük bele a mogyoróvajat és a kókusztej felét, sózzuk meg és adjuk hozzá a chiliszószt is.



Ha jó a hús, adjuk hozzá a zöldségeket.


Egy kevés zöldhagyma zöldjét és az édeskömény zöldjét hagyjuk meg a díszítéshez.

Tegyük bele a maradék mogyoróvajat és kókusztejet.

Még 5 percig főzzük majd a zöldekkel és egy kevés chiliszósszal megdíszítve tálaljuk.


Sült tésztával, rizzsel köríthetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.