2012. április 8., vasárnap

Zöldfűszeres sajtkrémes tekercs

Hozzávalók:


  • 4 tojás
  • 35 dkg liszt
  • 1/2 l tej
  • pici cukor
  • 2 ek olaj



  • 75 dkg natúr krémsajt
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • sok petrezselyemzöld
  • 1 csokor kapor
  • 1 csokor snidling
  • 1 csokor újhagyma zöldje
  • pici citromlé




  • 15 dkg gépsonka
  • 1-2 marék fekete olajbogyó
  • 2 db piros színű kápia paprika
  • 2 db zöld színű paprika
  • 15 dkg reszelt sajt




Elkészítés:


Ez a mennyiség 2 tekercs elkészítéséhez elég.

Először egy sűrű palacsintatésztát keverünk simára a lisztből, tojásból, tejből.
Pici sót és cukrot is teszünk bele.
Két tepsit kibélelünk alufóliával, amit kiolajozunk.
A tésztát elosztjuk a két tepsiben és forró sütőben kb.10 perc alatt megsütjük a tésztát.

Ellenőrizzük, hogy megsült-e.
Felpúposodik több helyen is, de ez így jó. Esetleg meg lehet szurkálni egy késsel.
Kivesszük a sütőből és hűlni hagyjuk.

Ha langyos, lefejtjük róla a fóliát. Ha nem olajoztuk ki rendesen, akkor ráragad, de semmi baj, türelmesen le kell róla kapirgálni ...

Még langyosan feltekerjük, ahogy a piskóta tekercset, és úgy hagyjuk kihűlni.


Elkészítjük a krémet:

A zöldfűszereket, a petrezselymet, kaprot, snidlinget, újhagyma zöldjét jól megmossuk és aprítógépben a hagymával együtt apróra összevágjuk.

Beletesszük a sajtkrémbe, jól összekeverjük és sózzuk,
citromlével ízesítjük.

Finom pikáns legyen.


Ha túl lágy lenne a krém, tegyük be a mélyhűtőbe egy tíz percre.

A palacsintákat szétnyitjuk és megkenjük a krémmel.

A sonkaszeletekkel beborítjuk a tésztát.

Legfelülre szorosan egymás mellé fekete olajbogyót teszünk,
ez lesz majd a tekercs közepén.

A sonkára rászórjuk a sajtot és hosszában rárakosgatjuk a színes zöldpaprikákat.

Elkezdjük feltekerni az olajbogyós oldaltól kezdve.

A feltekert külső részre mindig kenjünk egy kis krémet.

Szorosan tekerve haladjunk addig, amíg tart a tészta, majd úgy fejezzük be, hogy a hajtott vége legyen alul.

A külső felét is alaposan megkenjük a krémmel.

Tegyük a hűtőbe, hogy megszilárduljon.

Ha már kemény, akkor megdíszíthetjük apróra vágott snidlinggel, uborkával, retekkel stb.


Ujjnyi vastagra szeletelve tálaljuk.

Nagyon finom, ha a sajt helyett rántottával vonjuk be a sonkát. Ezen különösen jól mutatnak a fekete olajbogyók és a színes paprikák.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.