2012. április 17., kedd

Túrós tészta



Hozzávalók:
  • 1/2 kg csusza tészta
  • 8 dkg füstölt szalonna
  • ½ kg túró
  • 5 dl tejföl
  • cukor


Elkészítés:

A fodros csusza tésztát bő vízben kifőzzük, majd leszűrjük.

Nem kell nagyon szétfőzni. Akkor jó, ha bele lehet harapni. ( al dente…)

Közben egy kis lábasban pirosra sütjük a kockára vágott szalonnát.

Ezután a leszűrt és lecsepegtetett tésztát összekeverjük a szalonnával, valamint a kisült zsírral.
Megsózzuk.

Tálaláskor friss túróval és sok tejföllel kínáljuk.

A tetejét jól megszórjuk cukorral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.