2012. április 30., hétfő

Tejfölös túróval töltött cukkini

Hozzávalók:
  vacsora saláta 2 személyre

  • 2 karcsú cukkini
  • 10-15 dkg túró
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor újhagyma zöldje
  • 4 pici paradicsom
  • 1 zöldpaprika
  • 4 db piros retek
  • pár szem fekete olajbogyó
  • kb 10 cm kígyóuborka
  • pár karika pulyka krinolin
  • olívaolaj
  • borecet
  • 1/2 jégsaláta


Elkészítés:

Elkészítjük a tejfölös túrót:
Egy kis tálban összekeverjük a túrót a tejföllel, megsózzuk és beletesszük a karikára vágott újhagyma szárat.

A cukkinit megmossuk, két végét levágjuk majd hosszában kettévágjuk.
Éles késsel kivájjuk a belsejét, amit kis szeletekre vágunk.

A paradicsomok kalapját levágjuk. Belsejüket késsel kivájjuk és apróra vágjuk.

A tányér aljára rakjuk a csíkokra vágott jégsalátát, rágyaluljuk az uborkát, rátesszük a csíkokra vágott zöldpaprikát, a cukkini és paradicsom darabokat.

Kevés zöldhagymával is megszórjuk.

Rákarikázzuk a pulyka krinolint.

Olívaolajjal megspricceljük és egy pici borecettel megízesítjük.


A tányér szélére helyezzük a cukkini csónakokat és a paradicsomokat, megtöltjük a tejfölös túróval és a retekkel, olajbogyóval megdíszítjük.
A paradicsomok visszakapják a kalapjukat és máris tálaljunk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése