2012. április 8., vasárnap

Majonézes sajtsaláta


Hozzávalók:


  • 20-30 dkg sajt
  • 40 dkg párizsi
  • 2-3 fej saláta
  • 3-4 db vöröshagyma



  • majonéz
  • bors
  • citromlé
  • mustár,
  • édesítő




Elkészítés:

Nagyon könnyen elkészíthető saláta.
Egy nagy tálba a reszelő legnagyobb lyukán keresztül lereszeljük a párizsit és a sajtot.
Hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott salátát.
Jó hozzá mindenféle saláta, fejes saláta, jégsaláta, de télen apróra vágott fejes káposztával is  lehet készíteni.
A vöröshagymát uborkagyalun vékonyra vágjuk.


Elkészítettük a majonézt:
Magunk is készíthetünk házi majonézt, de alapnak nagyon jó a Globus majonéz, amit kicsit feljavítunk mustárral, sóval, borssal, édesítővel, citromlével.
Tejfölt nem teszek bele, mert akkor nem áll el sokáig.

Összekeverjük a mártással a salátát és tálalásig 1-2 órára behűtjük. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.