2012. április 30., hétfő

Kapros túrós savanyú káposztás saláta

Hozzávalók:
  vacsora saláta 2 személyre

  • 1/2 jégsaláta
  • 2 marék savanyú káposzta
  • 2 paradicsom
  • 5 db retek
  • 15 cm kígyóuborka
  • 2 zöldpaprika
  • 10 dkg túró
  • 1 dl tejföl
  • kaporzöld
  • olívaolaj
  • fehér borecet
  • néhány karika párizsi      

Elkészítés:    
A túrót a tejföllel és egy csipet sóval összekeverjük.

A jégsalátát csíkokra vágjuk és a tányér aljára terítjük.

Rátesszük a savanyú káposztát.

Rákarikázzuk az uborkát, a retket, a paradicsomot, a zöldpaprikát.

Olívaolajjal megspricceljük és kevés fehér borecettel megízesítjük.

A tetejére halmozzuk a tejfölös túrót és az egészet kapor zölddel megszórjuk.

A párizsi falatokra vágjuk és ráhelyezzük a salátára.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése