2012. június 9., szombat

Pirított diós metélt

Hozzávalók:

  • 75 dkg széles metélt
  • 10 dkg margarin/vaj
  • 2-3 marék dió





Elkészítés:

Ezt a remek köretet a vörösboros, áfonyás őzpörkölt mellé tálaltam köretnek.

A metélt tésztát az előírás szerint al dente kifőzzük, leszűrjük és olvasztott margarinra, vajra szedjük ki.
Megsózzuk.

Egy teflon edényben/wookban szárazon megpirítjuk a diót, amit előzőleg nejlonzacskóban néhányszor elpáholtunk egy húsklopfolóval.
Nem kell nagyon apróra törni.

Amikor már illatosra pirult a dió, beledobunk még egy kis vajat/margarint és levesszük a tűzről.

Belekeverjük a tésztát.


Megkóstoljuk, ha kell, még sózzuk.
Nagyon kellemes köretet kapunk.


A maradékot nyugodtan megehetjük desszertként, a szokásos módon cukorral megszórva.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.