Hozzávalók:
Elkészítés:
Ezt a remek köretet a vörösboros, áfonyás őzpörkölt mellé tálaltam köretnek.
A metélt tésztát az előírás szerint al dente kifőzzük, leszűrjük és olvasztott margarinra, vajra szedjük ki.
Megsózzuk.
Egy teflon edényben/wookban szárazon megpirítjuk a diót, amit előzőleg nejlonzacskóban néhányszor elpáholtunk egy húsklopfolóval.
Nem kell nagyon apróra törni.
Amikor már illatosra pirult a dió, beledobunk még egy kis vajat/margarint és levesszük a tűzről.
Belekeverjük a tésztát.
Megkóstoljuk, ha kell, még sózzuk.
Nagyon kellemes köretet kapunk.
A maradékot nyugodtan megehetjük desszertként, a szokásos módon cukorral megszórva.
- 75 dkg széles metélt
- 10 dkg margarin/vaj
- 2-3 marék dió
- só
Elkészítés:
Ezt a remek köretet a vörösboros, áfonyás őzpörkölt mellé tálaltam köretnek.
A metélt tésztát az előírás szerint al dente kifőzzük, leszűrjük és olvasztott margarinra, vajra szedjük ki.
Megsózzuk.
Egy teflon edényben/wookban szárazon megpirítjuk a diót, amit előzőleg nejlonzacskóban néhányszor elpáholtunk egy húsklopfolóval.
Nem kell nagyon apróra törni.
Amikor már illatosra pirult a dió, beledobunk még egy kis vajat/margarint és levesszük a tűzről.
Belekeverjük a tésztát.
Megkóstoljuk, ha kell, még sózzuk.
Nagyon kellemes köretet kapunk.
A maradékot nyugodtan megehetjük desszertként, a szokásos módon cukorral megszórva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.