Hozzávalók:
Elkészítés:
A karajcsontból egy fazékban sóval és ételízesítővel csontlevet főzünk.
Ebbe rakhatjuk a nagy báránycsontokat is.
A tárkony szárát is belefőzhetjük, később ezt kidobjuk.
A bárányhúst megmossuk és falatnyi kockákra vágjuk.
Egy másik edényben - én wookban főztem - az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
Nem kell nagyon megpirítani.
Most hozzáadjuk a bárányhúst és fedő alatt jó fél órát főzzük.
Ha elfőné a levét, akkor a csontléből öntünk alá keveset.
Megsózzuk, hozzáadjuk a fele tárkonyt.
Beletesszük az apróra vágott paradicsomot, zöldpaprikát, csípős paprikát.
Néhány percig együtt főzzük.
Most hozzáadjuk a zöldborsót, zöldbabot, a karikára vágott sárgarépát, fehérrépát, karalábét.
Pár percig együtt pirítjuk, majd az egészet beleöntjük a csontlébe.
15 percig főzzük, ezalatt a zöldségek is megpuhulnak.
Ekkor a tejfölből, lisztből kevés vízzel habarást készítünk, amit szűrőn keresztül a levesbe öntünk.
Elkeverjük, egyet forr és kész a leves.
Citromlével és citromkarikával ízesítjük.
A maradék tárkonylevelet is beleszórjuk.
- 1 kg bárány borda, lábszár, apróhús
- 1 fej hagyma
- 2 ek olaj
- 2-3 cikk fokhagyma
- 1 zöldpaprika
- pici db csípős paprika
- 1 paradicsom
- 5 db sárgarépa
- 5 db új fehérrépa
- 1/2 db karalábé
- 2-3 marék zöldborsó
- 2-3 marék zöldbab
- 1 csokor tárkony
- 4 dl tejföl
- 1 ek liszt
- 1/2 citrom leve
- 1/2 citrom karikára vágva
- 1 kg karajcsont
- 1 ek ételízesítő
- só
Elkészítés:
A karajcsontból egy fazékban sóval és ételízesítővel csontlevet főzünk.
Ebbe rakhatjuk a nagy báránycsontokat is.
A tárkony szárát is belefőzhetjük, később ezt kidobjuk.
A bárányhúst megmossuk és falatnyi kockákra vágjuk.
Egy másik edényben - én wookban főztem - az olajon üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
Nem kell nagyon megpirítani.
Most hozzáadjuk a bárányhúst és fedő alatt jó fél órát főzzük.
Ha elfőné a levét, akkor a csontléből öntünk alá keveset.
Megsózzuk, hozzáadjuk a fele tárkonyt.
Beletesszük az apróra vágott paradicsomot, zöldpaprikát, csípős paprikát.
Néhány percig együtt főzzük.
Most hozzáadjuk a zöldborsót, zöldbabot, a karikára vágott sárgarépát, fehérrépát, karalábét.
Pár percig együtt pirítjuk, majd az egészet beleöntjük a csontlébe.
15 percig főzzük, ezalatt a zöldségek is megpuhulnak.
Ekkor a tejfölből, lisztből kevés vízzel habarást készítünk, amit szűrőn keresztül a levesbe öntünk.
Elkeverjük, egyet forr és kész a leves.
Citromlével és citromkarikával ízesítjük.
A maradék tárkonylevelet is beleszórjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.