Hozzávalók:
Elkészítés:
A zöldbab két végét kis késsel levágjuk, ha jó zsenge, akkor kézzel is könnyen letörhetjük.
Ha kell, leszálkázzuk.
Darabokra vágjuk.
Egy mélyebb lábasban felforralunk annyi vizet, ami éppen ellepi majd a zöldbabot.
Beletesszük a zöldbabot, a fél hagymát apróra vágva, a fokhagyma felét összezúzva.
A zöldpaprikát, a paradicsomot és a petrezselyem zöld szárát apróra vágjuk és a zöldbabhoz adjuk.
Megsózzuk és az ételízesítőt is beletesszük.
Takaréklángon fedő alatt puhára főzzük. A friss zöldbab hamar megpuhul.
Rántást készítünk:
Egy kis lábasban az olajon megpirítjuk a maradék, apróra vágott hagymát.
Majd beletesszük a fele lisztet és kavargatva átpirítjuk.
A végén beletesszük az apróra vágott petrezselyem zöldet és a maradék zúzott fokhagymát.
Pár pillanat múlva levesszük a tűzről.
Hozzáadjuk az őrölt fűszerpaprikát, elkeverjük.
Most 1-2 dl hideg vizet öntünk rá egy mozdulattal és hamar elkeverjük, így nem lesz csomós.
Belekeverjük a főzelékbe.
Elkeverjük és csendesen felforraljuk.
Végül a maradék lisztet belekeverjük a tejfölbe és szűrőn keresztül a forrásban lévő zöldbabhoz adjuk.
1-2 percig forraljuk, majd pici ecettel ízesítjük.
- 1 kg zöldbab
- 1 fej hagyma
- 1 db zöldpaprika
- 1 db paradicsom
- 1 csokor petrezselyem
- 5-6 cikk fokhagyma
- 2 tk ételízesítő
- 1-2 tk őrölt paprika
- 2-3 dl tejföl
- 2 ek. liszt
- 1 el olaj
- pici ecet
Elkészítés:
A zöldbab két végét kis késsel levágjuk, ha jó zsenge, akkor kézzel is könnyen letörhetjük.
Ha kell, leszálkázzuk.
Darabokra vágjuk.
Egy mélyebb lábasban felforralunk annyi vizet, ami éppen ellepi majd a zöldbabot.
Beletesszük a zöldbabot, a fél hagymát apróra vágva, a fokhagyma felét összezúzva.
A zöldpaprikát, a paradicsomot és a petrezselyem zöld szárát apróra vágjuk és a zöldbabhoz adjuk.
Megsózzuk és az ételízesítőt is beletesszük.
Takaréklángon fedő alatt puhára főzzük. A friss zöldbab hamar megpuhul.
Rántást készítünk:
Egy kis lábasban az olajon megpirítjuk a maradék, apróra vágott hagymát.
Majd beletesszük a fele lisztet és kavargatva átpirítjuk.
A végén beletesszük az apróra vágott petrezselyem zöldet és a maradék zúzott fokhagymát.
Pár pillanat múlva levesszük a tűzről.
Hozzáadjuk az őrölt fűszerpaprikát, elkeverjük.
Most 1-2 dl hideg vizet öntünk rá egy mozdulattal és hamar elkeverjük, így nem lesz csomós.
Belekeverjük a főzelékbe.
Elkeverjük és csendesen felforraljuk.
Végül a maradék lisztet belekeverjük a tejfölbe és szűrőn keresztül a forrásban lévő zöldbabhoz adjuk.
1-2 percig forraljuk, majd pici ecettel ízesítjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.