Hozzávalók:
- 1 kg hagyma
- 1,5 kg zöldpaprika
- 1 db erős paprika
- 50 kg paradicsom
- 40 dkg lecsókolbász
- kis darab füstölt kolbász
- 1 ek olaj
- 2 szelet füstölt szalonna
- 2 tk őrölt fűszerpaprika
- só
- csipet cukor
Elkészítés:
A hagymát megtisztítjuk és karikára vágjuk.
A zöldpaprikát megmossuk, szárát, erét kivágjuk és a húsát karikára vágjuk.
A megmosott paradicsom zöld szárát kivágjuk és a húsát vékony szeletekre vágjuk.
Egy lábasban a kanál olajon kisütjük a szeletekben hagyott füstölt szalonnát.
Beletesszük a hagymát és pirítani kezdjük.
Pár perc múlva hozzáadjuk a zöldpaprikát is.
Kevergessük és erős tűzön inkább süssük, mint főzzük.
Ha a zöldpaprika is üveges lesz, akkor lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a fűszerpaprikát.
Adunk hozzá 1-2 ek. vizet, hogy ne égjen meg a paprika és visszatesszük a tűzre.
Beletesszük a paradicsomot is.
Megsózzuk, teszünk bele egy csipet cukrot és belerakjuk a kétféle karikára vágott kolbászt.
Pár percig még együtt sütjük.
Ennek a lecsónak nincs olyan sok leve, inkább sült paprika jellege van.
Nagyon finom, ha tojást ütünk rá és úgy tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.