Hozzávalók:
- 1 csokor spárga
- 4-5 db újhagyma
- 2 marék friss zöldborsó
- 2 db paradicsom
- 2 marék fejes saláta
- 1/2 tk ételízesítő
- 1 ek olívaolaj
- só
- 4-5 ek. tejföl
Elkészítés:
A spárgát zöldséghámozóval meghámozzuk, megmossuk és kettétörjük.
Mint általában a párolt zöldségeket, ezt az ételt is a mikróban szoktam elkészíteni.
Egy mélyebb tűzállótálban főzöm.
Először egy kevés olívaolajat löttyintek a tálba, majd beleteszem sorban a zöldségeket, a borsót, a spárgát, az újhagymát és a nagyobb cikkekre vágott paradicsomot.
Picit megsózom és egy kevés ételízesítőt is szórok bele.
Most ráteszem a fejes salátát is.
Végül rákanalazom a tejfelt és összekeverem a zöldségekkel.
Lefedem a tálat és a mikróban a legnagyobb fokozaton 15 percig főzöm.
Roppanós, nem túl puha zöldségeket kapok így, amit akár magában, akár köretként szoktam tálalni
kevés petrezselyem zölddel megszórva.
Most ráteszem a fejes salátát is.
Végül rákanalazom a tejfelt és összekeverem a zöldségekkel.
Lefedem a tálat és a mikróban a legnagyobb fokozaton 15 percig főzöm.
Roppanós, nem túl puha zöldségeket kapok így, amit akár magában, akár köretként szoktam tálalni
kevés petrezselyem zölddel megszórva.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.