Hozzávalók:
Elkészítés:
A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk és megszárítjuk.
Sózzuk, borsozzuk és pici fokhagymaporral és provánszi fűszerkeverékkel fűszerezzük.
A citromokat alaposan megmossuk és nem túl vékony karikára vágjuk.
Egy tepsit a vaj fejével kikenünk és tejföllel megágyazunk a csirkéknek.
Sorban lerakjuk a fűszeres csirkéket és a tetejükre helyezzük a citromkarikákat.
Tegyünk bőven citromot, mert megsülve isteni ízük lesz.
A maradék tejföllel befedjük a csirkéket és rámorzsoljuk a maradék vajat.
Én 1-2 dl tejet is öntöttem alá, ez el is maradhat, de mi szeretjük, ha sok szaftja lesz.
Lefedjük - egy másik lapos sütőlappal, vagy alufóliával - és előmelegített sütőben 190-200 C fokon puhára sütjük.
A citromtól kellemes karamelles ízt kap a mártás.
Krumplipürével és befőttel tálaljuk.
A francia provánszi fűszerkeverék összetevői: :bazsalikom, köménymag, levendula, majoránna, rozmaring, zsálya, borsfű és kakukkfű
- 12 db csirke felső comb
- 4-5 db citrom
- 5-8 dkg vaj
- 5-7 dl tejföl
- 1-2 dl tej
- só
- bors
- provánszi fűszerkeverék
- fokhagymapor
Elkészítés:
A csirkecombokat megtisztítjuk, megmossuk és megszárítjuk.
Sózzuk, borsozzuk és pici fokhagymaporral és provánszi fűszerkeverékkel fűszerezzük.
A citromokat alaposan megmossuk és nem túl vékony karikára vágjuk.
Egy tepsit a vaj fejével kikenünk és tejföllel megágyazunk a csirkéknek.
Sorban lerakjuk a fűszeres csirkéket és a tetejükre helyezzük a citromkarikákat.
Tegyünk bőven citromot, mert megsülve isteni ízük lesz.
A maradék tejföllel befedjük a csirkéket és rámorzsoljuk a maradék vajat.
Én 1-2 dl tejet is öntöttem alá, ez el is maradhat, de mi szeretjük, ha sok szaftja lesz.
Lefedjük - egy másik lapos sütőlappal, vagy alufóliával - és előmelegített sütőben 190-200 C fokon puhára sütjük.
A citromtól kellemes karamelles ízt kap a mártás.
Krumplipürével és befőttel tálaljuk.
A francia provánszi fűszerkeverék összetevői: :bazsalikom, köménymag, levendula, majoránna, rozmaring, zsálya, borsfű és kakukkfű
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.