Hozzávalók:
Elkészítés:
Az őzhúst megmossuk, megszárítjuk és falatnyi kockákra vágjuk.
Egy lábasban az olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát.
Majd rátesszük a húst és erős tűzön kevergetve addig sütjük, amíg a pórusaik be nem záródnak.
Most megsózzuk, fűszerezzük morzsolt kakukkfűvel, húsklopfolóval összevert borókabogyóval és öntsük fel annyi vízzel, ami épp ellepi.
Fedjük le a lábast, csak egy kis rést hagyjunk a gőznek és kis lángon főzzük 35-45 percig.
Most beletesszük a szeletekre vágott gombát, majd ráöntünk 2 dl vörösbort és lefedve kis lángon továbbfőzzük vagy egy fél órát.
Ha közben elfőné a levét, bátran adjunk hozzá még egy kis bort.
Ha már puha a hús, rászórjuk a maradék áfonyát és beletesszük az áfonya lekvárt is.
Összeforraljuk.
Megkóstoljuk, ha kell sózzuk és kevés kakukkfűvel erősítjük az ízét.
A képen pirított dióval ízesített széles metélttel tálaltam.
- 1-1,5 kg őzcomb
- 2 fej hagyma
- 50-75 dkg gomba
- 2 ek olaj
- kakukkfű
- 2 tk.só
- 10 db borókabogyó
- 15 dkg aszalt áfonya
- 3 ek áfonya lekvár
- 2-3 dl vörösbor
Elkészítés:
Az őzhúst megmossuk, megszárítjuk és falatnyi kockákra vágjuk.
Egy lábasban az olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát.
Majd rátesszük a húst és erős tűzön kevergetve addig sütjük, amíg a pórusaik be nem záródnak.
Most megsózzuk, fűszerezzük morzsolt kakukkfűvel, húsklopfolóval összevert borókabogyóval és öntsük fel annyi vízzel, ami épp ellepi.
Fedjük le a lábast, csak egy kis rést hagyjunk a gőznek és kis lángon főzzük 35-45 percig.
Most beletesszük a szeletekre vágott gombát, majd ráöntünk 2 dl vörösbort és lefedve kis lángon továbbfőzzük vagy egy fél órát.
Ha közben elfőné a levét, bátran adjunk hozzá még egy kis bort.
Ha már puha a hús, rászórjuk a maradék áfonyát és beletesszük az áfonya lekvárt is.
Összeforraljuk.
Megkóstoljuk, ha kell sózzuk és kevés kakukkfűvel erősítjük az ízét.
A képen pirított dióval ízesített széles metélttel tálaltam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.