Hozzávalók:
Elkészítés:
A megmosott burgonyát héjában megfőzzük.
Langyosan meghámozzuk és kisebb kockákra vágjuk.
A tojásokat kb 10 perc alatt keményre főzzük, hideg víz alatt kihűtjük és csíkokra vágjuk.
A főtt vagy sült marhahúst vékony csíkokra vágjuk.
Az uborkát hosszában vékony szeletekre, majd keresztben keskeny csíkokra vágjuk.
A zöldborsót 10 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük.
Kiválóan felhasználható a konzerv zöldborsó is ebbe a salátába.
Ha mindent összevágtunk, elkészítjük az öntetet:
Majonézbe teszünk egy kevés - ha lehet - orosz mustárt, sót és pár kanál tejföllel fellazítjuk.
Összekeverjük a salátát.
Jó ha kicsit áll.
Megdíszítve tálaljuk.
- 20 dkg főtt vagy sült marhahús
- 6-8 db burgonya
- 5-6 db főtt tojás
- 1 doboz zöldborsó
- 6-8 db csemege/kovászos uborka
- majonéz
- mustár
- 2-3 ek tejföl
- só
Elkészítés:
A megmosott burgonyát héjában megfőzzük.
Langyosan meghámozzuk és kisebb kockákra vágjuk.
A tojásokat kb 10 perc alatt keményre főzzük, hideg víz alatt kihűtjük és csíkokra vágjuk.
A főtt vagy sült marhahúst vékony csíkokra vágjuk.
Az uborkát hosszában vékony szeletekre, majd keresztben keskeny csíkokra vágjuk.
A zöldborsót 10 perc alatt puhára főzzük, leszűrjük és lecsepegtetjük.
Kiválóan felhasználható a konzerv zöldborsó is ebbe a salátába.
Ha mindent összevágtunk, elkészítjük az öntetet:
Majonézbe teszünk egy kevés - ha lehet - orosz mustárt, sót és pár kanál tejföllel fellazítjuk.
Összekeverjük a salátát.
Jó ha kicsit áll.
Megdíszítve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.