2012. október 10., szerda

Nagyi töltött csirkecombja


Hozzávalók:
  
  • csirke felsőcombok
  • zsemle
  • hagyma
  • tojás
  • petrezselyem
  • vaj
  • zsír
  • füstölt szalonna
  • törött bors
  

Elkészítés:

A megtisztított, megmosott csirkecombokat leszárítjuk és jól besózzuk.
Majd a tölteléket a bőre alá töltjük, jó gazdagon.

Tepsibe tesszük a húst és hideg liba vagy kacsazsírral megkenjük.

Fóliával letakarva sütögetjük a sütőben.
Időnként a saját zsírjával locsolgatjuk.

Szoktunk rátenni füstölt szalonna csíkokat is.





A töltelék:
A zsemléket vízbe áztatjuk, majd jól kicsavarjuk.
Villával vagy kézi krumplinyomóval összenyomjuk a zsemléket és hozzáadjuk a tojásokat.
Ahány zsömle, annyi db tojást használunk.
6-8 dkg vajon áthevítünk jó sok petrezselymet és borsot adunk hozzá.
Sóval ízesítjük a tölteléket.

Olyan tölteléket is szoktunk készíteni, amikor apróra vágott hagymát kis olajon/libazsíron megpirítunk, gombát, csirke májat, majoránnát is teszünk bele.

A töltött hús mellé mindig töltött krumplit adunk köretnek.



A meghámozott egész burgonyákat hosszában elfelezzük és karalábévájóval vagy zöldséghámozó hegyes felével kivájjuk a belsejüket, ügyelve arra, hogy úgy 1 cm-es fala maradjon a krumplinak.
Ha nagyon gömbölyű a krumpli, akkor egy keskeny szeletet az aljáról levágunk, hogy ne billegjen majd a kis csónak.

A kivájt krumplikat megsózzuk és púposan megtöltjük a maradék töltelékkel.
Zsírral vékonyan kikent tepsibe ültetjük a töltött krumplikat és mellészórjuk a kivájt belsejét is.
Együtt sütjük a hússal.


Mi a töltött húst cseresznye-, meggy-, alma,-vagy őszibarack befőttel kínáljuk.


Persze uborkasaláta is jár hozzá.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.