2012. október 29., hétfő

Nagyi császármorzsája

Hozzávalók:


  • 30 dkg búzadara
  • 1/2 l tej
  • 3 tojás
  • pici só
  • édesítőszer
  • 10 dkg vaj
  • 1-2 marék mazsola
  • kevés reszelt citromhéj
  • porcukor
  • baracklekvár


Elkészítés:

A búzadarát elkeverjük a tejjel és 1/2-1 óráig állni hagyjuk, hogy a szemek jól megduzzadjanak.

Majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a citromhéjat, pici sót és kevés folyékony édesítőszert.

Kemény habbá verjük a tojás fehérjét és óvatosan hozzáadjuk a darás keverékhez.

Egy tepsiben felforrósítjuk a vajat és beleöntjük a tésztát.
Kb 180 C fokos sütőbe tesszük és addig sütjük, amíg a massza meg nem alvad.

Ekkor kivesszük a sütőből, hozzákeverjük a mazsolát és, ha kell még édesítjük.
Természetesen édesítőszer helyett porcukrot is adhatunk hozzá.
Lapáttal jól elkeverjük és visszatesszük a sütőbe.

Úgy 10 perc múlva újra átforgatjuk és még sütjük pár percig, ha szükséges.

Akkor jó, ha kívül szép pirosra, ropogósra sült, de belül nem száraz, hanem szaftos marad.


Porcukorral megszórjuk, baracklekvárral vagy málnaszörppel kínáljuk.

Ez igazából daramorzsa, mert az eredeti császármorzsát lisztből készítik, de mi így szeretjük.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.