2012. október 11., csütörtök

Nagyi piskótatekercse

Hozzávalók:

  • 6 tojás sárgája
  • 7 tojás fehérje  
  • pár csepp citromlé v csipet só
  • 12 dkg cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 12 dkg liszt
  • esetleg 1/2 cs.sütőpor


Elkészítés:


A tojásfehérjéket  felverjük kemény habbá, majd kanalanként beledolgozzuk a cukrot.

Majd a tojássárgáját egyszerre adjuk hozzá és azt is jól elkeverjük a habverővel.

Ezután a sütőporral elkevert lisztet jó magasról szórva keverőlapáttal könnyedén belekeverjük a tojássárgás habba.

Óvatosan sütőlapra simítjuk, nehogy összeessen a tészta a rázkódástól.

Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt sül meg.





A kész tésztát enyhén meglisztezzük és tiszta ruhára borítjuk.
Az aljáról a papírt lehúzzuk, a ruha segítségével 2x-3x felgöngyöljük óvatosan, 
hogy össze ne törjön  és még a forrótésztára rákenjük a baracklekvárt.



Gyorsan kell göngyölni, mert ha kihűl törik.






Vaníliás cukorral meghintjük és ha kihűlt fűrészkéssel szeleteljük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése