2012. október 15., hétfő

Könnyű krumplileves

Hozzávalók:


  • 1-1,5 l krumpli főzőlé
  • pár szem főtt krumpli
  • 3 ek. házi ételízesítő
  • 1 tk. piros fűszerpaprika
  • 1-2 marék apróra vágott főzőkolbász/virsli
  • tejföl



Elkészítés:


Ezt a habkönnyű krumpli leveskét akkor készítem, ha gyomorkímélő, lábadozó ételre vágyom, de igazából nincs kedvem semmit sem enni.

Krumplifőzés után leszűrt főzőlébe teszek úgy 3 ek. házi ételízesítőt.
( receptjét lásd külön cikkben)

5-10 percig főzöm a zöldségeket, majd a színe miatt teszek bele egy tk. piros fűszerpaprikát és tetszés szerint pár szem apró darabokra vágott, főtt krumplit.

Végül apróra vágott főzőkolbász vagy virsli kerül bele.

Egyet rottyan és kész.

Só nem kell hozzá, mert a krumplilében is volt só és a darált zöldségeket is sóban tettük el.

Tálaláskor lehet rátenni egy kis friss tejfölt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése