2012. október 14., vasárnap

Ételízesítő


Hozzávalók:
  • 1 kg sárgarépa
  • 1 kg fehérrépa
  • 1/2 kg zöldpaprika (piros, zöld színű, erős is)
  • 40 dkg zeller
  • 20 dkg karalábé
  • 20 dkg karfiol
  • 20 dkg kelkáposzta
  • 20 dkg hagyma
  • 20 dkg paradicsom
  • 1 darabka gyömbér
  • 2 nagy fej fokhagyma
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld
  • 1 nagy csokor zellerlevél
  • 0,5 kg só



Elkészítés:

A hibátlan, friss zöldségeket alaposan megmossuk, megpucoljuk és kisebb darabokra vágjuk.




Húsdarálón közepes nagyságúra ledaráljuk.


 Egy nagy tálban mindent jól összekeverünk.

Hozzáadjuk a sót és azzal is összekeverjük.


Tisztára mosott kisebb, nagyobb üvegekbe adagoljuk, majd hűvös, száraz helyen tároljuk.

A só tartósítja, viszont felbontás után már hűtőben tároljuk.
Úgy használjuk, mint a boltban kapható ételízesítőket, viszont ebben nincs semmilyen adalék, tartósítószer.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése