2012. október 13., szombat

Fruzsi ananászos csirkéje

Hozzávalók:


  • csirkemell filé
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 doboz ananász konzerv
  • 1 db kápia paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db répa
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • ketchup
  • paradicsompüré
  • 1 ek olaj
  • bors
  • szójaszósz
  • pici cukor
  • pici ecet
  • 1 kk ételsűrítő


Elkészítés:

A megmosott csirkemellet kockákra vágjuk.

A wookban felmelegítjük az olajat és a húst erős tűzön kevergetve jól megpirítjuk.

Ha minden oldala szép piros, akkor megsózzuk, borsozzuk és kevés szójaszószt adunk hozzá.

Most beletesszük a csíkokra vágott hagymát, paprikát, paradicsomot és a sárgarépát.
Beletesszük a zúzott fokhagymát.

Együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a ketchupöt, paradicsompürét, pici cukrot, pici ecetet és felöntjük az ananász levével.

Ha a hús puha és a zöldségek roppanósak, akkor belekeverjük az ételsűrítőt és végül az ananász darabokat.

Kóstoljuk meg, édes-savanyú pikáns íze legyen.

Rizzsel tálaljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése