2012. október 13., szombat

Fruzsi zöldséges, rákos spagettije

Hozzávalók:

  • garnélarák
  • 1 db hagyma
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • 1-2 db kápia paprika
  • 2 marék koktél paradicsom
  • petrezselyemzöld
  • 2 ek. zsemlemorzsa
  • 1 citromleve
  • 1/2 kg spagetti
  • margarin
  • bors


Elkészítés:

A megtisztított, megmosott nyers rákokat citromlével meglocsoljuk, és állni hagyjuk.

Egy nagy fazékban, bő vízben kifőzzük a spagettit. Ne főzzük túl!
Lehetőleg durum lisztből készült tésztát használjunk.
Szűrjük le és tartsuk melegen.

Közben a wookban a margarinon szép rózsaszínűre megpirítjuk a zsemlemorzsát, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát.

Mielőtt megégne hozzáadjuk a szálasra vágott hagymát és a csíkokra vágott piros színű kápia paprikát és megpirítjuk.

Majd rádobjuk a félbe-negyedekbe vágott koktélparadicsomot, a petrezselyem apróra vágott friss, zöld szárát, a maradék zúzott fokhagymát és hozzáadjuk a bepácolt rákot, levével együtt.


1-2 percig együtt sütjük tovább.

Végül hozzákeverjük a spagettit.


Megsózzuk, borsozzuk.
Ha kell még citromlével ízesítjük, illetve margarin darabkákkal selymesítjük a mártást.
Tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel meghintjük.



  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése