2012. október 21., vasárnap

Nagyi málnás túrótortája

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 10 dkg cukor
  • csipet só
  • 10 dkg liszt
  • 25 dkg túró
  • 12 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 25 dkg mascarpone
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 citrom leve
  • 25 dkg málna
  • 1 tortazselé
Elkészítés: 

Piskótát sütünk.
3 tojás fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval.
Hozzáadjuk a cukrot és a tojás sárgáját.
Végül óvatosan beleforgatjuk a lisztet is.

180 C fokos sütőben készre sütjük a piskótát.

A kapcsos tortaformát ráhelyezzük a kihűlt piskótára és kiszúrjuk vele a torta formát.

Erre a lapra gazdagon rákenjük a következő túrókrémet:

A túrót áttörjük vagy géppel kikeverjük.
A porcukrot és a vaníliás cukrot a marscarponével és a citrom reszelt héjával jó habosra keverjük.

Összekeverjük a krémet a túróval.
Áztatott mazsolát keverünk hozzá.
Citromlével ízesítjük.

A maradék piskótát összemorzsoljuk és a túrós krém tetejére szórjuk.

Hűtőben lehűtjük.


Végül a málnát rátesszük a tortára és piros színű torta zselével leöntjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése