2012. október 11., csütörtök

Nagyi zöldborsós kacsalevese

Hozzávalók:

  • kacsaszárny
  • kacsazúza
  • kacsaszív
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom 
  • 10 szem fekete bors
  • 4-5 szál sárgarépa  
  • 4 szál fehérrépa
  • 2-3 db burgonya
  • 1/2 zeller 
  • kis csokor petrezselyemzöld
  • 1 kisebb karalábé
  • 1 kis fej karfiol
  • 30 dkg zöldborsó
  • bors
  • 1 tk vegeta
Elkészítés:

A húsokat alaposan megtisztítjuk.
Egy fazékba tesszük és egy db hagymával együtt felforraljuk.
Ha felfőtt, leszedjük a habját.





Egy órát főzzük csendes lángon, majd bezöldségeljük.
Beletesszük a hosszában hasábokra vágott sárgarépát, fehérrépát, a karalábét, a burgonyát és a zellert.
Megsózzuk, borsozzuk, ételízesítővel ízesítjük.

A vége felé beletesszük a karfiolt és a zöldborsót is.



Cérnametélttel és májgaluskával tálaljuk.


Májgaluska:

csirkemáj
½ hagyma
liszt
1 tojás
bors
petrezselyemzöld


Az elkapart májat összekeverjük a liszttel, tojással. Sózzuk, borsozzuk és forrásban lévő vízben kiszaggatjuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.