2012. október 22., hétfő

Nagyi fűszeres sült csirkéje, sült körettel


Hozzávalók:
  • csirkecomb
  • csirkemell
  • joghurtos margarin
  • fokhagyma
  • petrezselyem
  • piros kápia paprika
  • rétes liszt
  • bors


Elkészítés:

A megtisztított csirkét megsózza, majd a fűszeres margarinnal  jól megkeni: a combokat a bőrük alá, a mellét pedig felszúrja és a vágásba nyomkodja az illatos keveréket.

Fűszeres margarinhoz a joghurtos margarinba fokhagymát, petrezselyem zöldet és kevés piros színű kápia paprikát nyom a fokhagymaprésen keresztül.
Megsózza, borsozza és jól elkeveri.

A csirkét pici grízes lisztben megforgatja, majd a felesleget leütögeti és kevés kacsazsíron serpenyőben ropogósra süti.

A körete a visszamaradó finom zsiradékban sül:

A sós vízben főtt krumpli szeleteket leszűri és pirosra süti a zsíron.

A félbevágott paradicsomokat is megsüti, majd kicsit megsózza és majoránnával megszórja.

Hagymakarikákat  és piros színű kápia paprikákat  is ropogósra süt.

Végül a gyümölcsöket is sorban megsüti:



Az almát picit lisztbe forgatja, majd sütés után őrölt fahéjjal és szegfűszeggel hinti meg.
Szilvát, körtét, őszibarackot és pár szem szőlőt is megsüt és ezzel kínálja a csirkét. 

Ezt a finomságot a Nagyi az unokáinak szokta elkészíteni.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése