2012. október 29., hétfő

Karajcsontos karfiolleves

Hozzávalók:
  • karajcsont
  • kevés karajhús
  • sovány oldalas csontok
  • 1 nagy fej karfiol
  • 5-6 db sárgarépa
  • 3-4 db fehérrépa
  • 1/2 karalábé
  • 1 fej hagyma
  • 1 ek olaj
  • 1 tk liszt
  • 1 tk fűszerpaprika por
  • petrezselyemzöld
  • 1-2 ek házi ételízesítő
  • 1-2 zöldpaprika
  • 2-3 paradicsom
  • bors


Elkészítés:

A karajcsontot, oldalas csontot jól megmossuk, kezünkkel tapogatjuk, hogy ne maradjon csontszilánk a vágott széleken.
A csontok mellett darabokra vágjuk.
A húsokat kockákra vágjuk.


A zöldségeket megtisztítjuk, karikára, kockára vágjuk.
A karfiolt kicsit meleg vízben áztatjuk, majd nagyobb rózsákra bontjuk.
Nem kell túl apróra, úgyis szétesik, ha megpuhul.


Egy nagyobb fazékban feltesszük főni a csontokat és a húst annyi vízben, ami jól ellepi.
Kevés sót teszünk a vízbe.

Ha már majdnem puha a hús, akkor bezöldségeljük a levest.
Beletesszük a répákat, karalábét, zöldpaprikát, paradicsomot.
Ízesítjük még kevés sóval, borssal és lehetőleg házi ételízesítővel.

Most készítsünk egy kevés rántást.
Az olajon pirítsuk meg az apróra vágott hagymát, majd tegyünk bele egy teáskanálnyi lisztet, amikor felhabzik vegyük le a tűzről és egy pici fűszerpaprikával keverjük el.
Kevés hideg vízzel felöntve adjuk a leveshez.

Pár perc múlva beletesszük a karfiolt is, ami nagyon hamar megfő.
Figyeljünk rá, ne essen szét.


Tálaláskor petrezselyem zölddel és tejföllel kínáljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése