2012. október 18., csütörtök

Sajtkrémes cukkini


Hozzávalók:
  • 3-4 db cukkini
  • 2 db zöldpaprika (piros és sárga színű)
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 szelet füstölt szalonna
  • 1 ek. olívaolaj
  • 3-4 pici paradicsom
  • bors
  • pici thai korianderlevél
  • pici sáfrány
  • pici gyömbér
  • 1 ömlesztett krémsajt
  • 1 nagy ek. tejföl
  • kapor
  • petrezselyemzöldje

 Elkészítés:

A megmosott cukkiniről levágjuk a két végét és hosszában zöldséghámozóval vagy sajtkéssel keskeny szeleteket vágunk.


Az olajat felhevítjük a wookban és beletesszük a kis kockákra vágott füstölt szalonnát.
Ha kiolvadt a zsírja, akkor beledobjuk a karikára vágott lila hagymát, zöldpaprikát és kevergetve 2-3 percig pirítjuk.


Most beletesszük a cukkinit és megszórjuk sóval, szárított thai korianderrel, pici gyömbérrel és egy kevés sáfránnyal.


Néhány percig kevergetve sütjük, majd beletesszük az apróra vágott paradicsomot.
Egy gondolatnyi cukrot szórunk rá, hogy ellensúlyozza a paradicsom savasságát.

A tömlős krémsajtot összekeverjük egy jó kanál tejföllel, majd a zöldségekre öntjük.





Elkeverjük és egyszer felforraljuk.
Készen is van, nem szabad puhára főzni a zöldségeket.

Tálaláskor petrezselyem zölddel meghintjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése