2012. szeptember 16., vasárnap

Nyárson sült szalonna, saslik

Hozzávalók:

  • füstölt szalonna
  • kolozsvári szalonna
  • főzőkolbász
  • füstölt kolbász
  • hagyma
  • zöldpaprika
  • pritamin paprika
  • főtt kukorica
  • cukkini
  • sertés szűzérme
  • bors
  • mustár
  • currys paszta
  • kenyér


Elkészítés:

Először nyárson sütünk szalonnát.
Vastag, jól megfüstölt szalonnát kb 8x5 cm-es darabokra vágunk.
A bőre mellett hosszában felszúrjuk a nyársra, majd a másik oldalán hosszában és keresztben is félig bevágjuk, hogy a zsír jól kicsöpöghessen a sütés során.
A nyárs végére egy egészben hagyott, megtisztított hagymát szúrunk.

A szeletekre vágott kenyeret hagyma karikákkal borítjuk és a szalonnából kiolvadó zsírral jól megcsöpögtetjük.
Megsózzuk és a sült szalonnával, sült hagymával megesszük.


Amikor a tűz már inkább csak parázslik, akkor elkészítjük a saslikokat, ami magyarul rablóhúst jelent.

Minden felfűzhetünk, amit csak szeretünk: főzőkolbászt, füstölt kolbászt, kolozsvári szalonnát, cukkini karikákat, piros színű pritamin paprikát, sárga zöldpaprikát, negyedekre vágott hagymát, előzőleg megfőzött, majd ujjnyi vastag karikára vágott kukoricát, gombát vagy húsdarabokat.
Lényeg, hogy jó színes legyen.

Ha elfogy a nyárs, akkor hurkapálcára is fűzhetünk, ezeket tegyük rá egy rácsra, úgy könnyen forgathatjuk is.



A húshoz sertés szűzérméket vettünk, amit bepácoltunk pár órára egy kis olajjal, curry pasztával, borssal, fokhagymaporral. Felfűzés előtt sóztuk meg.

Egészben hagyott, sűrűn beirdalt főzőkolbászt és egészben hagyott főtt kukoricát is rátettünk a rácsra.


Paradicsommal, zöldpaprikával, uborkával kínáljuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése