2012. szeptember 16., vasárnap

Bazsalikomos, sült kacsaszárnytő

Hozzávalók:

  • 1,5 kg kacsaszárnytő
  • 2-3 db hagyma
  • 4-5 db paradicsom
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • majoránna
  • friss bazsalikom levél
  • bors






Elkészítés:
A kacsa szárnyakat gondosan megtisztítjuk, a szőröket, tokokat eltávolítjuk.
Megmossuk és leszárítjuk a húst.
A bőrős részeknél késsel a hájat kockásra bevágjuk, anélkül, hogy a húst is elvágnánk.

Ezután egy teflon edényben - olaj hozzáadása nélkül - forgatva körbesütjük a szárnyakat, kiolvasztva ezáltal a finom kacsazsírt, amit külön felhasználhatunk kenyérre kenve, vagy főzéshez.


Ha kisült a zsír, kiemeljük a húst és egy tepsire helyezzük.
Most sózzuk, borsozzuk, kevés majoránnával, zúzott fokhagymával jól bedörzsöljük.


Olajat nem kell alátenni, mert még úgyis elegendő zsír fog kisülni a kacsából.
Most a nagy darabokra vágott hagymát, paradicsomot a húsra halmozzuk és a végén bazsalikom levelekkel is betakarjuk.

Egy pohárka vizet öntünk a tepsi aljára, majd alufóliával lefedjük és jó forró sütőben puhára pároljuk, majd a fóliát eltávolítva pár perc alatt pirosra, ropogósra sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése